Kultúra

A nyelv kötelez: Bővítsd szókincsed a Sticky Terms nevű bájos fejtörővel.

Ez a konkrét fordításokkal nem rendelkező kifejezéseket felsorakoztató okos fejtörő egyszerre tanít és elvarázsol.

A Sticky Terms szótöredékei színes absztrakt elrendezéseket alkotnak. Húzd szét a darabokat – ami hihetetlen elégedettséggel tölt majd el –, majd ujjaid csúsztatásával húzd őket újra össze, vagy koppints a forgatáshoz.

A játék okosan használja fel azt, ahogy agyunk a szavakat dekódolja. Ismerős alakzatokkal találod majd szembe magad – az egy V vagy egy fordított A? Egy rövid görbében talán meglátsz egy befejezetlen S betűt, de aztán inkább egy nagy R betű görbületeként használod fel.
Koppints a forgatáshoz, és húzd a szótöredékeket a helyükre.

A legtöbb játékos számára a szavak jó része ismeretlen lesz, úgyhogy a dolog nem is olyan egyszerű. Néhány kifejezést biztosan felismersz majd – karaoke, déjà vu, siesta, déjà vu –, de a legtöbb egy lenyűgöző ablakot nyit más kultúrákra.

A szavak számos kategória szerint csoportosulnak, amelyek között egészen váratlanok is felbukkannak. A Yuck (Fúj!) részlegen például biztos akadnak majd förtelmes dolgok.
Akár az egyes kultúrák szlengjének szórakoztató világában is elmerülhetsz.

Lesznek dolgok, amik pedig megnevettetnek. Megismerkedhetsz például a svéd Dumbom szó jelentésével, vagy elsajátíthatod a magyarok briliáns sértését: „agyilag zokni vagy”.

A végére égni fogsz a vágytól, hogy bedobd egy beszélgetés során ezeket a szókincsedet színesítő kifejezéseket. A Sticky Terms nem egyszerű szórakoztató fejtörő, hanem a nyelv erejének és sokoldalúságának dicsőítése is.