Ingatlan

Műanyag ablak tervezése rutintalan kivitelezővel

A műanyag ablak kiválasztása és beszerelése lehet egy nagyon előnyös, sikeres üzlet, de lehet sok bosszúság okozója is. Már az elején figyelnünk kell arra, hogy adott cég esetében milyen tapasztalatokkal indítunk. Ugyanis a tapasztaltabb, professzionálisabb kivitelezők a piacon már az elején profin indítanak.

Nem kell kellemetlenségeket lenyelnünk, és nem kell vészjósló gondolatokat elhessegetnünk. A megérzéseink sokszor nem csalnak, ezért az első benyomások a műanyag ablakok piacán is fontos visszajelzések. Egy rutintalan kivitelező mellett viszont egészen más a helyzet. Figyeljünk az intő jelekre már az elején! Ha professzionálisan szeretnénk műanyag ablakunkat kiválasztani és beszereltetni, akkor ne hessegessük el ezeket a megérzéseinket. Ha például már az elején elhúzódó árajánlat készítéssel találjuk szembe magunkat, jogosan jelez a vészvillogónk.

Ha pedig ezt hiányos és felületes felmérés követi, az már abszolút kudarc előjelzője. A műanyag ablak pontos kiválasztásához és precíz beszereléséhez alapvető a körültekintő helyszíni felmérés, főleg, ha ezt szakemberre bízzuk! A szakembert megfizetjük azért a munkáért, amit végez, ezért ne törődjünk bele a hanyag munkavégzésbe! Amikor azzal a mentalitással találkozunk, hogy a műanyag ablak eladása önmagában a cél, a profit, a haszonszerzése, és nem a jó, legjobb megoldás kiválasztása ügyfélre szabottan, az szintén árulkodó jel.

A többi pedig már csak járulékos veszteség, mint a kétes minőségű alapanyagok használata, a hosszabb kivitelezési időszak, az elhúzódó beszerzési idő, valamint a műanyag ablakunk beépítés során előforduló esetleges problémák szakszerűtlen kezelése. Ezek után ne is csodálkozzunk azon, ha a garanciát nehezen tudjuk csak érvényesíteni.