Egészség

FFP3 szájmaszk! Tégy egy kísérletet!

Gyógyszergyárban laboránsként segédkezek, ahol egész nap órákat töltünk el vegyszerekkel, hogy megfelelő összetevőket kikísérletezünk ki különféle erélyesebb gyógyszerekhez. Itt gyakori, hogy különféle légnemű anyagok terjengik be a helységet. Emiatt nem tudtam megelégedni a hagyományos sebészi maszkkal, hanem FFP3 szájmaszkot kellett keressek.

Ez a típus adja a létező legmagasabb fokú védelmet a külső anyagoktól, ami nekem a legideálisabb avégett, hogy részecskeszűrő és jól szigetelő legyen. Utóbbi szempontjából kiemelt előnye, hogy bármely arcmérethez be lehet állítani, ami fixen meg is marad, mivel a maszk orrcsipesze állítható. Alaposan felkutattam az internetet, hogy hiteles helyről szerezzek be FFP3 szájmaszkot, végül az Elit Safety webáruháza mellett döntöttem. Egész munkavégzés alatt megbízható védelmet szolgáltat, ugyanis a vizsgálatok alapján az FFP3 szájmaszk a levegő részecskéinek 99%-át képes megszűrni, vagyis a rizikó gyakorlatilag teljesen kizárt. A maszkra kifejlesztettek egy kilégzőszelepet, ami gondoskodik arról, hogy a belső tér ne fülledjen be, és ne párásodjon, ami miatt a legnagyobb nyugalommal tudok dolgozni benne egész idő alatt.

Az FFP3 szájmaszk kényelmes, stabil illeszkedést, viseletet biztosít, nem áll fenn félelem ezzel kapcsolatban, a levegővétel folyamatosan zavartalan. Az ötletre felbuzdulva kollegáim is beszereztek ebből a termékből, az Elit Safety webshopjából. Ilyen iparban az FFP3 szájmaszk nem megkerülhető, az ember a saját védelmében nem adja lejjebb a védelmi szintet. Kórházakban is most különösen indokoltnak tartanám. A webshopban egyszerű eligazodni a kínálatban, a rendelés gyors és gördülékeny.