Szolgáltatás

Hogyan spóroljunk a túlméretes szállítás költségein?

Az e-kereskedelem ma már szinte minden kiskereskedelmi vállalkozás nélkülözhetetlen része. Még ha hagyományos üzletei is vannak, online lehetőséget biztosítva ügyfelei számára növelheti az eladások számát.

A nagy vagy nehéz termékeket értékesítő e-kereskedelmi vállalkozások számára azonban a szállítás költséges lehet. Szerencsére vannak módok pénzt megtakarítani, még akkor is, ha túlsúlyos vagy túlméretezett csomagokat szállít.

A túlméretes szállítás problémájának éppúgy köze van a méretekhez, mint a súlyhoz. Egy termék lehet pehelykönnyű, és mégis vonatkozhat rá extra szállítási költség. Igazi művészet a csomagok lehető legkisebb dobozokban történő szállítása. Egy jobban illeszkedő doboz a súlyáron is pénzt takaríthat meg. Ráadásul, ha a termékeket megfelelő méretű dobozba csomagolják, kevésbé valószínű, hogy elcsúsznak és megsérülnek a szállítás során.

Egy másik jó módja annak, hogy megtakarítsunk a túlméretes szállítás költségén, ha csökkentjük a szállítási zónák számát. Minden nagyobb fuvarozó szállítási zónákat használ. A zónákat a kiindulási ponttól a célpontig számítják. A zónaárazás hozzáteszi azt a tényezőt, hogy mennyit kell megtennie a csomagnak. Minél több szállítási zónán halad át egy csomag, hogy eljusson rendeltetési helyére, annál magasabb a szállítási költség és ez jelentősen befolyásolja a túlméretes szállítást.

Az árkülönbség, ha kis tételeket több szállítási zónába szállít, csak kisebb összeg lehet. A túlméretes szállításnak az esetében azonban az extra zónák akár 50%-kal is növelhetik a szállítási költséget. Ez sok pénzt jelenthet, ha több árut is szállíttat. Ha a termékei nehezek, további módszerek is vannak a túlméretes szállítás költségeinek csökkentésére. Szinte biztos, hogy a földi szállítást lesz érdemes választania a légi szállítás helyett.