Kultúra

Sokcsillagos alkalmazás: Engedd, hogy a Star Walk 2 a csillagok közé kalauzoljon.

Az éjszakai égbolt titkokkal teli, és nehéz megfejteni a benne rejlő misztériumot. Tele van megannyi csillaggal, melyek nehezen megjegyezhető csillagképeket alkotnak. Ott vannak aztán a különböző időpontokban megjelenő és lenyugvó bolygók. És akkor még nem is beszéltünk az ember alkotta műholdakról és a lemenő nap utolsó sugaraiban fürdő repülőkről.

Hogyan lehet ezeket megkülönböztetni? Engedd, hogy a Star Walk 2 kalauzoljon: ez a kis zsebplanetárium egy, a saját perspektívádhoz igazított, navigálható csillagtérképet tartalmaz, felfedve minden titkot, ugyanakkor megőrizve az éjszakai égbolt minden varázsát.
Soha nem volt még ilyen gyönyörű a Nagy Medve.

Tarts fel a telefonodat, és mozgasd körbe, az app pedig megjeleníti az éjszakai égbolton rejtőzködő csillagok térképét. Mozgás közben a konstellációk kirajzolódnak a virtuális égbolton, így megtudhatod, honnan kapták a nevüket. Azon szerencsések pedig, akik a városi területektől messzebb használják az alkalmazást, kipróbálhatják az AR-módot, amely segít meghatározni, hogy pontosan melyik csillagok pislákolnak fölötted.

Az egyes csillagokra koppintva tudományos és történelmi adatokat kérhetsz le, bizonyos műholdakról és csillagképekről pedig további, alkalmazáson belüli csomagokon keresztül tudhatsz meg többet.

Az alkalmazás álombeli, lilás árnyalatokkal dolgozó grafikája lenyűgöző, a zengő, sci-fibe illő zenétől pedig úgy érzed majd magad, mintha egy csillagközi utazásra készülnél. A galaxis mostantól tényleg egy karnyújtásnyira van.