Egészség

Miért jobb a természetes testápoló?

Ma már rengeteg testápolási termék áll rendelkezésre személyes higiénénk és egészségünk fenntartásához. Emiatt meglehetősen nehéz eldöntenünk, hogy melyiket is válasszuk.

A szintetikus alapanyagú termékek helyett mindenképpen érdemes az egészségesebb, természetes alapanyagú testápolási termékeket előnyben részesíteni, hiszen a testápolók viszonylag nagy felületen és gyakran – akár napjában többször – is érintkeznek a bőrfelülettel, ráadásul felvitelük után nem mossuk le őket.

A választék óriási: létezik például levendula-, shea vajas körömvirág-, rózsás-vérnarancsos testápoló balzsam, de a shea vaj és kakaóvaj önállóan is kiváló testápoló. A kakaóvaj gazdag telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és nagyszerű antioxidáns forrás a bőrnek. Használata során finom védőréteget képez a bőrön, ezáltal segít a nedvesség megtartásában, ezért ekcémás és száraz bőr esetén kifejezetten javasolt a használata.

A shea vaj magas zsírsav és A, E, F vitamin tartalma révén kiváló bőrápoló, mely a bőrbe felszívódva hosszantartó hidratálást fejt ki. A shea vaj titka, hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére.

Válasszuk a természetes alapanyagokat, bőrünk meghálálja!