Gyerekek

Babakocsi vásárlás okosan!

Mikor  kislányomat vártam, anyukám azon volt, hogy egy babakocsi megvásárlásával tegye számunkra minél könnyebbé a kezdést, hiszen korábban az volt a szokás, hogy a tehetősebb szülők beinvesztáltak a babakocsiba, hogy a fiatal pár életét megkönnyítsék. Szerencsére anya nem akarta ezt a tudtom nélkül intézni – szólt arról, hogy mit tervez, ugyanis ha csak random vásárolt volna nekem egy kocsit, lehet hogy nagyon melléfogott volna. 

Céltudatosan akartam dönteni amikor a kocsit megvettem! Többször átrágtam, hogy milyen igényeink vannak a férjemmel, és hogy milyen babakocsi lenne számunkra a legmegfelelőbb. Később valóban anya vásárolta meg a kocsit, de mi választottuk ki azt. Bárkinek, aki babakocsi vásárlás előtt áll a következőket javasolnám: vegye számításba, hogy milyen utazási szokásokkal rendelkezik, hogy milyen terepen, talajon fogja használni a kocsit és hogy hány gyermeket tervez a közeljövőben. 

Nagyon praktikus számunkra például, hogy a kicsinról elszerelhető az ülés, és helyettesíthető mózeskosárral. A kislányunk azóta már üldögél is, de a kezdetekben kizárólag a kosarat használtam. Később váltottunk az ülésre, mely akkor is praktikusnak bizonyul, amikor autóban utazunk a gyerekkel.