Szabadidő

Túrázzunk vagányul!

Rengeteg szépség van a természetben, csodálatos illatú virágok és fák, a szivárvány minden színében pompázó rétek és mindezeket mindenkinek fel kell fedezni! Legyen szó akár egy kis hegyi túráról, vagy egy magasabb csúcs megmászásáról, de akár egy lápos vidéken vagy épp egy réten való sétáról, mindegyikhez megfelelő felszerelésre van szükség.

A magasabb hegyekben gyorsan, szinte a semmiből ki tud alakulni egy zápor, zivatar, amitől jól bőrig ázhat az ember, ha nem megfelelően van felöltözve. Ezért egy esőkabát mindig legyen bekészítve az úti csomagba! Igen hasznos, ha van nálunk egy polár, szigetelő hatású pulóver, ami a fenyőfák árnyékában olykor-olykor jól jöhet. De a hegyekben a túra közben könnyedén kimelegedhetünk, ezért a pulóver alá egy természetes anyagú pólót érdemes felvenni. Fontos a réteges öltözet biztosítása pulóver és pót póló bekészítésével akkor is, ha kisgyermeket viszünk magunkkal, hogy a változatos időjárás minden variációjában jól érezze magát velünk együtt.

Mielőtt egy rövidebb völgyi, tavi, réti sétára indulnánk, érdemes megnézni egy időjárás jelentést, hogy mire kell számítani az elkövetkezendő rövid pár órán belül, és adott esetben nem árt ha egy pulóver be van készítve mindenkinek a póló mellé.