Szakember

Nyáron nyílászárócsere?

Önnek is így telik a nyár? Munka, kert, nyaralás háromszöge. Hétvégi strandolás és késő esti szalonnázás. Néha hetekig rá se néz az otthonára. Élvezi, hogy nem kell vacogni a mínuszok miatt, és a hólapátolásnak is jó pár hónapig búcsút mondhat. Hol van még a Karácsony?

Itt a nyakunkon. A fütyülő ablakok hamarosan átveszik a mindennapokat, amennyiben nem gondol rá előre, hogy a korszerűtlen nyílászárókat lecserélje. Na, de mire, szól a nagy kérdés?

Ott a fa, mely ált. mindig drágább, és a műanyag, ami első látásra unalmasnak tűnik, és sok rémhír terjeng a párásodó lakásokról. Azonban ma már színes műanyag ablakok is kaphatóak, vagy akár fa-utánzattal is, valamint megfelelő technika alkalmazásával a párásodásnak is búcsút mondhat. Így ezek miatt igazán nem érdemes lemondani a műanyagról.

 

Miért éppen műanyag ablakot vásároljon?

Nos, a rezsizabáló tényező kiiktatására a műanyag ablakok tökéletesen megfelelnek:

A könnyű tisztíthatóságuk; a minimális karbantartásuk épp elég indok, hogy mellettünk döntsön. Azonban ami még ennél is fontosabb, az a jó szigetelőképességük. Mivel előállítási költségük is alacsonyabb, így jóval kedvezőbb áron kaphatja meg őket, mint a fa ablakokat.

A nyári időszak az egyik legalkalmasabb a nyílászáró-cserékre. A műanyag ablakok cseréjét pedig néhány óra alatt ki lehet vitelezi, a nyaralási időszakba sem fog belecsúfítani a beszerelés kivitelezése.

Ráadásul a műanyag ablakoknak nyáron is hasznát veszi, spórolás szempontjából. Ugyanis a kintről betörő meleg miatt a klímaberendezésnek bizony nagyobb energiájába kerülhet az optimális levegő megtartása, a nem megfelelően szigetelő nyílászárók mellett. Honlapunkon megtudhatja, hogy miért jó műanyag ablakra cserélni a régi, korszerűtlen nyílászáróit!