Egészség

Régi ágyba új matrac?

Sokaknak van még a régi típusú, nagymamáink kedvelt kinyitható kanapéja, heverője. Aki ilyet használ, az biztosan szereti is és nehezen is válik meg tőle. De mindennek eljön az életében az, hogy lecserélődik, mert elhasználódott és már régi.
De mi van, ha nem szeretne modernizálni bútorai tekintetében egy ember, de újabb sem vásárolna, esetleg csak matracot. Van ahol lehetőség van a réginek és az újnak a kombinálására, és így a szeretett ágy megmaradhat. Bár nem feltétlenül egyszerű munka, de ha valaki ezt választja, annak biztosan megéri.
Bár ha átgondoljuk, azért be kell, valljuk a régebbi bútordarabok valahogy jobban össze voltak szerkesztve, kevésbé estek szét, törtek el, természetesebb alapanyagokból készültek. Sok ilyen darabnak a mérete is különbözhet a mai ágyak és matrac méretével.
Alapjában véve a szerkezetet és a keretet meg lehet hagyni, ha valaki csak a fekvőfelületen, szeretne újítani. Ilyenkor fontos szakember segítségét kérni a méretvételre és a tanácsadásra. Amennyiben lehetséges a régi ágyba új matracot tenni, és tényleg nem szeretnénk megválni régi szeretett bútorunktól, akkor érdemes időt és pénzt rá áldozni, hogy a régi de mégis új fekvőhelyünkön tudjunk jókat pihenni.