Otthon

Miért fontos a kényelem az étkezőszék esetén?

Mivel viszonylag sok időt töltünk az étkezőszéken ülve, nem árt körbejárni, hogy milyen kritériumoknak feleljen meg.

Elsődleges szempont, hogy kényelmes legyen. A lemezelt székek ergonómiai szempontból kiválóak, ám nem feltétlenül tartoznak a kényelmes kategóriába, bár párnával sokat javíthatunk a helyzeten. A kényelem érdekében célszerű párnázott, karfás étkezőszéket választani. Ebben az esetben figyeljünk rá, hogy az anyaga vízlepergetős legyen, mert sok bosszúságot spórolhatunk meg a tisztításával. Ma már léteznek olyan modern anyagok, amelyekről még a vörösbor is könnyen letörölhető, a textilbőr és bőr anyagokról pedig minden szennyeződés könnyen eltávolítható. Ha gyakran hívunk vendégeket, érdemes néhány összecsukható széket is beszereznünk, mert kis helyen elférnek, amikor nincs rájuk szükség.

Amikor az étkezőszék domináns színét választjuk ki, vegyük figyelembe a környezet – mint például a függöny, tapéta, padló, munkalap – uralkodó színeit is a harmónia érdekében. A kárpitos étkezőszékek esetén megvan a lehetőségünk, hogy ha pár év alatt megunjuk vagy kimegy a divatból, akkor átkárpitoztassuk. Szövet kínálatból nincs hiány, az egyszerűbbtől a luxusig mindent megtalálhatunk.

A kényelemhez hozzátartozik, hogy étkezés közben bármikor hátra dőlhessünk a széken, és a kezünket is kényelmesen el tudjuk helyezni. Ezért érdemes háttámlás és karfás étkezőszékeket választani. A karfa szélességére mindenképpen figyeljünk oda, mert ha túl keskeny, kényelmetlen lesz a karunknak.

A minőségen nem érdemes spórolni, utólag mindig bebizonyosodik, hogy az olcsóság gyengébb minőséggel jár, és végül sokkal többe kerül, mert hamarabb tönkre megy és kénytelenek vagyunk kicserélni.