Otthon

Élményeim a mosószerek világában

Vitathatatlan, hogy a mosógépek megjelenése megmentett bennünket attól, hogy a patakpartra kelljen vinnünk a szennyest, ott mosószappannal tisztára sikálni, majd a felszívott vízmennyiség miatt a még nehezebb ruháskosarat hazacipelni. A mosógépek terjedésével párhuzamosan azonban a mosószergyártó cégek is elkezdtek kísérletezni a különböző állagú mosószerekkel, azt kell mondjam, hogy több-kevesebb sikerrel. Őszintén bevallom, én háromfélét próbáltam ki, mire megbizonyosodtam, hogy számomra melyik a legmegfelelőbb. Ezekről osztom meg tapasztalataimat a cikkben.

Mikor saját háztartást kezdtem vezetni, a klasszikus por formájú mosóport használtam, hiszen ezt láttam édesanyámtól. Egyáltalán nem voltam elragadtatva tőle, mert a mosógép nem mosta ki száz százalékosan az adagolóból, és ha nem öblítettem ki belőle minden használat után, akkor beleragadt és egy idő után felhalmozódott. Ezért voltam határtalanul boldog, amikor felfedeztem, hogy a mosóporon túl létezik mosógél is. Azonnal kipróbáltam, és meg kellett állapítanom, hogy számomra a gél egy minőségi és kényelmi ugrás a porhoz viszonyítva. Végre egy anyag, ami nem ragad az adagolóba, nem csomósodik, tehető a mosógép adagolójába vagy közvetlenül a dobba is. Álmaim netovábbjának tűnt a mosószer kapszula megjelenése, azonban a gyakorlat nem igazolta a várakozásaimat. Ezeket a dob aljába kell helyezni, a ruhakupac alá. Viszont rendszeresen előfordult, hogy nem oldódott fel teljesen, hanem zselés csomóként rátapadt valamelyik ruhadarabra, és moshattam még egyszer.

A tapasztalataim alapján biztosan maradok a mosógélnél, mert egyelőre ez bizonyította, hogy képes megfelelni a mosószerekkel szemben támasztott igényeimnek.