Otthon

Hol lehet minőségi ágy után nézni?

A minőségi ágy vásárlás kapcsán folytattam elmélyült társalgást egy vadidegennel a buszon… ez már most furcsán kezdődik – tudom. A lényeg az, hogy felhívott a feleségem, és arról érdeklődött, hogy mikor fogok végre beszerezni egy rendes franciaágyat, mert hogy „illene már”, hiszen csaknem négy jónapja már, hogy hozzám jött, és még mindig a kanapét kell kihúznunk, ha este le akarunk feküdni aludni.

Ez persze enyhén nevetségesen hangozhat, pláne, mert igyekszem nevetségesen előadni, de azért nem olyan vicces, és igaza is van a páromnak. Sajnos azonban manapság elég sokan vannak így ezzel… azaz hát az utóbbi 20 évben sokan így voltak ezzel. Apám és anyám például hely-, és pénzhiány miatt hosszú ideig voltak kénytelenek egy kanapén aludni, és aztán egészségügyi okok miatt voltak kénytelenek egy minőségi ágy mellett letenni a voksukat.

Nem játék tehát ez az egész, ezért is volt igaza a feleségemnek. A kellemetlenség az volt, hogy a mellettem ülő idős néni kihallgatta a telefonbeszélgetést. Bár meglepett, hogy épp egy ilyen idősebb korú hölgy tudott értelmes tanáccsal ellátni. Azt mondta, hogy vásároljak online franciaágyat, mert így jobban kijövök majd anyagilag, és a választék is nagyobb. Igaza is lett egyébként, tényleg jobban jöttünk ki a végén.