Gyerekek

Könnyű és sokoldalú babakocsi!

A babakocsikról kétféle emlékem van a gyerekkoromból, amikor még a kistestvéreim hordozásánál volt alkalmam megfigyelni őket: van egy nagy böszme példány, melyben a gyerek szinte elveszik, és ami puha és kényelmes, de alig fér be egy szimpla ajtón, valamint van egy másik, ami kicsi és törékeny, és bárhova befér, de nagyjából mindig attól kell félni, hogy kitörik a kereke, vagy összecsuklik egy nagyobb lendülettől, és nem is érted, hogy hogy nem töri fel a gyerek fenekét, amikor olyan keménynek és kényelmetlennek látszik elsőre.
Szerencsére a saját gyerekemet nem kell majd ilyen ormótlan vagy épp rozoga babakocsiban tologatni, mert most már normálisabb, könnyű, mégis masszív kocsikat gyártanak, melyeket úgy is szoktak nevezni, hogy: sport babakocsi.
A sport babakocsik többnyire egy nagyjából 10 kilógrammos, többfunkciós gyermekhordozó eszközök, melyek egészen a csecsemőkortól kiszolgálják a babát. Fekvő funkciójuk a csecsemők számára lett kialakítva, teljesen vízszintes háttal rendelkezik. Ezen kívül enyhén döntött és ülő pózba is mozdítható a kocsi.