Hírek

Lezárták ma a Liszt Ferenc repülőtér egy részét.

Megijedtek az utasok, mikor ma reggel (07.18.) nem sokkal 7 óra után egy gyanús csomagot találtak a  ferihegyi repülőtér 2B termináljánál. A csomag magányosan állt, így kiürítették a reptér ezen részét arra az időre, amíg kivizsgálták az esetet. 

Az eset miatt közel egy órán keresztül kellett a terminálon kívül várakoznia az utasoknak. Ez idő alatt a  biztosan megállapították, hogy semmilyen fenyegetést nem jelent a magára hagyott poggyász. Azt nem lehet tudni, hogy a Liszt Ferenc repülőtér 2B termináljában felejtett csomagban mi volt, viszont Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az nyilatkozta, hogy a ma reggel 7-8 óra között elhagyott poggyász miatt 10-15 percre részlegesen kiürítették az egész repteret. A tűzszerészek keresőkutyával vizsgálták át a csomagot, amiben semmi gyanúsat nem találtak.

Pusztán annyi történt, hogy valaki elveszítette, vagy ottfelejtette a csomagot a földön. Az igazgató hozzátette, hogy ilyenkor, a fő utazási szezonban az ilyen és ehhez hasonló esetek naponta akár többször is előfordulhatnak, viszont minden esetben ki kell vizsgálni, hogy nincsenek -e az utasok veszélyben. Ezért arra kérik az utazóközönséget, hogy fokozottan figyeljenek a csomagjaikra, hogy ne okozzanak ezzel előre nem várt, kikényszerített módosulásokat a felszállások időpontjában.