CégügyekElektronika

Miért jobb a szerver bérlés a többi lehetséges opciónál?

Háromféle opció van, ha egy cég életében szükségessé válik, hogy növelje a szerverének kapacitását: vagy vesz egy saját szervert, vagy lízing szerződést köt, vagy pedig a szerver bérlés mellett dönt.

A  szerver vásárlás a szakértők szerint számos anyagi nehézséggel járhat: először is ha egyszeri összegben akarjuk fizetni, akkor egy minimum 300 ezres kiadással kell számolnunk, de ez az összeg elérheti akár az egymillió forintot is. Itt még nem ér véget a munka a szerverrel, sőt, itt kezdődik, ugyanis be kell üzemelni, mely időigényes feladat, ráadásul sokan nem is értenek hozzá. A második opció a lízingszerződés, viszont ez idő alatt szerződésben áll a cég a lízingbevevővel, ami egy több éves köteléket jelenthet.

A szerver bérlés a legkényelmesebb módszer, hiszen ez esetben sokkal kevesebb költséggel jár, mint amivel az előző két opció járt volna. Ráadásul az is könnyebbség, hogy nem kell a cég dolgozóinak a szerver karbantartásával bajlódni, hiszen ezt a szerver szolgáltató megoldja, ahogy a megfelelő klímájú helyet is biztosítja a rendszer számára.