Elektronika

Milyen porszívót, vagy takarítógépet vegyek?

Én nem szeretek porszívózni, és amennyire csak tudom, elkerülöm a használatát… de talán azért, mert éveken át olyan béna porszívókkal szenvedtünk otthon, mellyel alig lehetett egy valamire való szőnyeget kiporszívózni. Bár érdemes lenne több porszívó fajtát kipróbálnom.

Valamilyen gőztisztítón gondolkodom, ugyanis azok elvileg pórusmélységig tisztít, így – a készítők szerint – a baktériumok 99.99%-át kiírtja. A lakás minden részére ajánlják, és főleg kisgyermekes családok számára javasolják a használatát.

A munkahelyemen volt egy úgynevezett Mr. Hoover nevű robot, mely esténként munkához látott és kiporszívózta a helyiséget. Egyből eszembe jutott, hogy otthonra is kellene egy ilyen SmartPorszívó, avagy robotporszívó. Ha ilyenem lenne, biztos nem utálnám a porszívózást, sőt… szerintem a kedvenc házimunkám lenne az összes közül.

Bár a leírásokban úgy jellemzik az ilyen robotporszívókat, hogy a nagytakarításokat nem helyettesítik, viszont köztük hatékonyan és alaposan dolgoznak. Kamerás-lézeres navigációval működnek, így tisztítják önállóan a lakást.