Szakember

Tudtad? Most már fűtésre is lehet használni a klímákat!

Meglepően hangzik, de a modernebb klímákkal, már nem csak a meleg nyári napoktól óvhatjuk magunkat, hanem az enyhébb tavaszi-őszi hideg alkalmával melegíthetünk is. Ezek a készülékek, már tökéletesen alkalmasak erre is, általában 0-5 C-ig kiválóan használhatóak. Sokkal hamarabb csinálhatunk meleget a szobában klímával fűtve, mint a hagyományos radiátorokkal. A 45-50 C fokos levegő már pár perc után is sokkal kellemesebb komfort érzetet biztosít. Alapvetően a hagyományos technológiával ellátott klímáknak csak alkalmi szerepe lehet fűtési eszközként, azonban az inverteres klímák már sokkal gazdaságosabb és jobb hatásfokú fűtést tesznek lehetővé.

Jól kiegészítheti a meglévő fűtési rendszert, mivel sokszor enyhébb hidegek alkalmával célszerűbb lehet, ha nem az egész fűtési rendszert indítjuk be, hanem csak a hálószobát melegítjük fel éjszakára. Ezáltal akár még a fűtési költségeket is csökkenthetjük. Nyaralókban, vidéki házakban pedig egyértelműen jobb választásnak bizonyul egy hűteni és fűteni is tudó klíma, mint egy hűtő klíma és egy külön mobil fűtőberendezés.

Nem kell izgulnunk az áramfogyasztás miatt sem, a modernebb inverteres eszközök már ebben is nagyobb hatásfokkal rendelkeznek, tehát lényegesen alacsonyabb az energia felhasználásuk régebbi társaikénál.