Hírek

Újabb honlapot vásárolt meg az ingatlan.com

Újabb jelentős honlappal gazdagított portfólióját az ingatlan.com tulajdonosi köre, az Arkon. A magyar kézben lévő cég most az ország piacvezető ingatlanhirdetési portálja mellé a hitelajánlatokat tartalmazó BankRáció.hu honlapot is megvásárolta.

Az Arkon célja a vásárlással, hogy az érdeklődők az ingatlanhirdetések mellett a legkedvezőbb hitellehetőségekről is tájékozódhassanak.
Az ingatlan.com mellé egyébként a közelmúltban vásárolták meg az irodapiacon erősnek számító iroda.hu csoportot, tavaly  pedig a kelet-magyarországi régióban erős Toplak.hu-t.
A BankRáció.hu alapítója két fiatal közgazdász volt. A portál a tavalyi évben 103 millió forintot hozott a tulajdonosoknak. A vásárlást követően várhatóan emelkedni fog a látogatottsága, így a honlap árbevétele várhatóan megduplázódik ebben az évben. Az alapítók az eladás után is tovább vezetik ezt az üzletágat.
A honlap 30 bank hitelajánlatát tartalmazza. A hitelkalkulátor a havi törlesztőrészlet mellett megadja az ehhez tartozó kamatot, továbbá a kezdeti költségeket és azt a kamatperiódust is, ameddig fix marad a törlesztés.
Az új tulajdonos szerint a lakásvásárlási és a hitellehetőség összekapcsolásával az ügyfelek egy átlagos 12-15 millió forintos lakás esetében akár 3 millió forintot is megtakaríthatnak a futamidő alatt, amennyiben a legkedvezőbb ajánlatot választják.
A magyar internetes ingatlanhirdetési piacot 17 évvel ezelőtt az ingatlan.com teremtette meg, a cég ma már évente több mint 1 milliárd forint árbevételt termel.