Cégügyek

Egyre többen használnak online számlázó programot

A hagyományos számlázási mód úgy tűnik, már a múlté. Egyre több cég tér át a számlázó program használatára, azon belül pedig egyre elterjedtebb az elektronikus számla, amellyel még nyomtatási költséget is megtakaríthat a felhasználó.

A számlázó program fő előnyei

– Költséghatékonyság: az elektronikus számla nem igényel nyomtatópatront, se papírt, így havonta jelentős összeget takaríthat meg egy cég az erre való átállással. Emellett az elektronikus számlát e-mailben is továbbíthatjuk az ügyfeleknek, így postaköltséget is megtakarítunk. Az elektronikus számla és a papír alapú számla költségeinek az összehasonlítására íme itt egy e-számla kalkulátor.
– Gyorsabb, könnyebb számlázás: a számlázó programokban előre beállíthatunk sablonokat, így egy új számla kiállítása akár pár kattintással is elvégezhető.
– Környezetbarát: mivel egy ilyen elektronikus számla nem használ papírt, így sokan a fák védelme érdekében döntenek e-számlázás mellett.
– Gyorsabb kifizetések: mivel az elektronikus számlát e-mailben el lehet küldeni, így nem kell arra várnunk, hogy a posta mikor kézbesíti, mikor jut el a pénzügyre a számlánk, hanem pár perc alatt el tud jutni az utalást intéző személyhez. Emellett statisztikák igazolják, hogy az e-mailben érkező számlákat átlagosan hamarabb rendezik a cégek, mint a postai úton érkezőket.