Hírek

Megvannak a Bútorozd be a városod! tervezési pályázat győztesei

Nyolc győztes, plusz egy különdíjas kapott díjat a Bútorozd be a városod! elnevezésű utcabútor-tervezési pályázat keretén belül. Iskolás kategóriában kettő, egyetemista és profi kategóriában három-három győztest hirdettek ki a Design Terminál-ban.

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója az eredményhirdetésen  többek között azt is elmondta, hogy háromszáz pályamű érkezett a formatervezői pályázatra, amelyet a Főkerttel, a fővárosi közterület-fenntartóval és a Hello Wooddal közösen írtak ki. “Ez a nagyszámú érdeklődés is bizonyítja azt, hogy szükség van egy ilyen pályázatra és célszerű bevonni a városlakókat a főváros arculatának kialakításba” – tette hozzá.
A most következő hetekben a Hello Wood szakemberei a sikeres pályázókkal karöltve készítik el a bútorok prototípusait.
A zsűri szemében fontos szempont volt, hogy a bútortervek helyspecifikusak, innovatívak, valamint jól használhatóak legyenek. Kiemelte, hogy több pályázat foglalkozott a Duna-parttal.
Az iskolás kategóriába 53 pályamű érkezett. A szakmai zsűri a sok szellemes pályamunka miatt megosztott első díjat osztott ki. Horváth Béla, az Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatója adta át a megosztott első helyezést a Váci Utcai Ének-Zene Tagozatos Általános Iskola második osztályos tanulóinak a Károlyi kert játszóterének újratervezésért, valamint Ürmössy Barbarának, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjának gyümölcsformákat idéző bútorcsalád-tervéért.
A legtöbb, 123 pályamű az egyetemista kategóriában érkezett. Az okleveleket Huszár András, a Hello Wood társalapítója adta át Lévai Leventének Tordu elnevezésű kényelmes, környezetbarát utcabútorainak koncepciójáért. Sághegyi Adél második, míg Hinta-palinta tervével Borbás Renáta és Szigony János harmadik helyezést ért el.
A profi kategóriában 75 pályamű versengett egymással. Az első három helyezettnek járó oklevelet Nagy Dénes, a Főkert zöldterület-fejlesztési igazgatója adta át. A győztes Dányi Tibor Zoltán RÖNK+ elnevezésű pályázata lett, amely a főváros parkjaiban újratermelődő fatömegek felhasználására nyújt lehetőséget. Az FKF különdíját Papp Dóra Csilla és Almási Balázs vehette át multifunkcionális, kompozitból készülő bútorok tervéért.
A sajtótájékoztatón bemutatták azt a 10 tervet is, amelyre a közönség szavazhat április 17-ig a www.énvárosom.hu oldalon.
Az elkészült bútorokat június 1-jén nyilvános kiállítás-megnyitó és piknik keretében mutatják be a Városháza parkban.

MTI